Меню

«

»

Участь доцента факультету початкової освіти та мистецтва у проєкті «Науково-педагогічні кейси»

15 вересня 2022 р. доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти Леся Колток в рамках проєкту «Науково-педагогічні кейси», пропонованого Офісом підтримки вченого, у  прямій трансляції на сторінці Офісу підтримки вченого у Facebook виступила з міні-лекцією на тему «Формування критичного мислення як одна з умов успішної соціалізації сучасної особистості».

У своїй міні-лекції Леся Богданівна наголосила на актуальності проблеми формування критичного мислення в умовах сьогодення. Спікерка розкрила сутність критичного мислення та його характеристики; як можна ідентифікувати критично-мислячу особистість і чому критичне мислення потрібно формувати з раннього дитинства. Леся Богданівна поділилася власним досвідом імплементації технології формування критичного мислення у компоненти  освітнього процесу факультету початкової та мистецької освіти.

Свою міні-лекцію Леся Богданівна завершила словами древнього мислителя і філософа  Конфуція «Перед людиною є три шляхи до пізнання: шлях мислення — найбільш благородний, шлях наслідування — найбільш легкий і шлях особистого досвіду — найбільш важкий».