Меню

«

»

Обговорення освітніх програм другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями 231 «Соціальна робота (ОПП «Соціальна педагогіка»)» та 011 «Освітні, педагогічні науки (ОПП «Інклюзивна освіта»)

16 березня 2023 року у режимі відео конференції на платформі Zoom відбулося обговорення зі стейкхолдерами та студентами освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями 231 «Соціальна робота» (ОПП «Соціальна педагогіка») та 011 «Освітні, педагогічні науки» (ОПП «Інклюзивна освіта»).
Завідувач кафедри соціальної педагогіки та корекційної освіти проф. Тетяна Логвиненко ознайомила учасників зустрічі з попереднім досвідом і практикою перегляду освітніх програм, яка здійснюється на кафедрі щорічно. Зупинилась на конкретних змінах і доповненнях, які були внесені з врахуванням пропозицій, висловлених під час зустрічей з педагогами-практиками та студентами.
В обговоренні взяли участь викладачі кафедри соціальної педагогіки та корекційної освіти: гаранти ОПП, доценти Орест Гук та Ігор Зубрицький, а також учасники робочих груп розробників – Алла Ревть (к. пед. н., доцент, доцент кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти, Марія Заміщак (к. психол. н., доцент, доцент кафедри психології, яка одночасно є фахівцем-консультантом КУ ІРЦ Трускавецької міської ради).
Слушні поради щодо переліку вибіркових дисциплін висловила Віра Поліщук (д.п.н., професор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка). В обговоренні змісту окремих навчальних дисциплін, котрі входять до структури освітньо-професійних праграм «Соціальна педагогіка» та «Інклюзивна освіта» активно долучились стейкхолдери – Наталя Герговська (керівниця Центру соціальних служб Самбірської міської ради), Ірина Багрій (працівник БФ Карітас СДЄ УГКЦ м. Дрогобич), а також педагоги-практики Марія Сілецька (асистент вихователя ЗДО № 13 м.Самбір),Оксана Шевчук (асистент вчителя ПШ «Первоцвіт»ЛМР м. Львів), Ольга Куля (педагог-організатор ЗЗСО І-ІІІ ст. смт. Запитів) та Оксана Демків (асистент вчителя Підгородецький ЗЗСО І-ІІІ ст. Сколівської міської ради).
Вже традиційно до участі в обговоренні запропонованих проєктів програм активно долучились і здобувачі вищої освіти, магістранти Вероніка Штибель, Ганна Дубовець та Віолетта Дацюк (спец. «Соціальна робота», ОПП «Соціальна педагогіка»), а також Андрій Романик, Оксана Юрчак, Ірина Вовчанська, (спец. «Освітні, педагогічні науки», ОПП «Інклюзивна освіта»).
Підводячи підсумки обговорення проєктів освітніх програм стейкхолдери відзначили їх належний рівень підготовки та відповідність сучасним запитам і соціальним викликам, а професор Тетяна Логвиненко подякувала всім учасникам зустрічі за результативну роботу, професіоналізм, конструктивні пропозиції та висловила впевненість у продовженні такої співпраці в майбутньому.