Меню

«

»

Можливості семестрового навчання за програмою Еразмус+

Студентка факультету психології, педагогіки та соціальної роботи Валерія Волошин ділиться враженнями про семестрове навчання за програмою Еразмус+:

«Я студентка магістратури спеціальності «Соціальна робота». У минулому семестрі була учасницею програми академічної мобільності Еразмус+. Завдяки Дрогобицькому державному педагогічному університету імені Івана Франка отримала можливість навчатися в Університеті прикладних наук ВІВЕС (Бельгія). Навчання за кордоном відкрило безліч можливостей для самовдосконалення, розвитку, здобуття нових знань та досвіду.

Я навчалася на факультеті прикладних соціальних наук (м. Кортрейк, провінція Західна Фландрія) за програмою S.P.A.C.E. (Social Pedagogical Artand Creativity Exploration). Наше проживання було організовано в комфортному гуртожитку, що знаходиться в тихому районі міста.

Програма S.P.A.C.E., метою якої є поєднання мистецтва та творчості у соціальних умовах, створена як для іноземних, так і для бельгійських студентів. Вона досліджує як мистецтво й творчість застосовуються в соціальних/педагогічних умовах і як мистецький сектор зосереджується на цільових групах: мистецькі ательє з людьми з обмеженими можливостями, соціально-мистецька робота в мікрорайонах, робота творчої молоді та аутсайдерське мистецтво. Навчання відбувається лише англійською мовою, що дає можливість значно поліпшити свій рівень знань.

Три місяці я навчалась зі студентами, які були майже з усіх куточків світу (Японія, Австрія, Польща, Фінляндія, США, Іспанія). Вони відкриті в спілкуванні та активно зацікавлені навчанням. Це давало додаткові стимули для роботи разом. У нас склалися такі хороші стосунки, що навіть після закінчення програми ми продовжуємо спілкуватися. А у вільний час від навчання я з великим захопленням подорожувала містами Бельгії, відвідала Німеччину, Францію та Нідерланди.

Висловлюю найщирішу вдячність усім, хто відповідав за організацію моєї мобільності, особливо тодішньому деканові Ігорю Гринику, кафедрі соціальної педагогіки та корекційної освіти, відділу міжнародних зв’язків нашого університету за активну підтримку і допомогу. Переконана, що кожен студент, який планує мобільність, може бути впевнений, що отримає найкращий досвід та проведе дивовижний час в дуже дружньому колективі Університету ВІВЕС протягом навчального семестру».

Валерія ВОЛОШИН,

студентка групи СР-11 М