Меню

«

»

Цінний подарунок для мешканців гуртожитку

Як уже повідомлялося, у жовтні минулого року наш університет відвідала поважна профспілкова делегація зі Сполучених Штатів Америки та Республіки Польща. З-поміж іншого профспілкові лідери  відвідали університетський гуртожиток, щоб побачити умови проживання внутрішньо переміщених осіб, дізнатися їхні потреби й побажання. Гості мали нагоду поспілкуватися з освітянами-переселенцями, які покинули рідні домівки у зв’язку з московитською навалою. Історії важкої втечі, переїзду та поселення в гуртожиток вражали трагічністю.

         Тоді ж  американські колеги дізналися, що мешканцям гуртожитку для комфортнішого проживання потрібне джерело електричного струму, позаяк через ракетні обстріли  рашистами  критичної інфраструктури світло у гуртожиток подається за спеціальним графіком, а значить створюються проблеми з навчанням дітей,  приготуванням їжі, пранням тощо.

         І ось 14 лютого побажання  мешканців гуртожитку, так би мовити, матеріалізувалося: наші колеги – профспілкові лідери з Американської федерації вчителів на чолі з пані Ренді Вайнгартен, зробили для них цінний подарунок, передавши генератор.

         Від імені мешканців гуртожитку № 5, внутрішньо переміщених осіб,   висловлюємо щиру вдячність американським колегам за підтримку і допомогу  та сподіваємося на подальшу співпрацю.