Меню

«

»

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ!

Освітянська і наукова спільнота Дрогобиччини зазнала непоправної втрати: 31 березня 2023 року на 45-му році життя раптово відійшла у вічність доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка ІРИНА ТУРЧИК.

Ірина Турчик була талановитим педагогом, її любили і поважали студенти. Вагомим є і її вклад в українську науку: з-під пера вченої вийшло понад 100 наукових і науково-методичних праць, вона була співавтором навчальної програми з фізичної культури для 5–9-х і 10–11-х класів, членом Всеукраїнської робочої групи з укладання компетентнісного потенціалу фізкультурної освітньої галузі «НУШ: основи стандарту». Плідно і вагомо співпрацювала із міжнародними організаціями в рамках програми Еразмус+, долучившись до розробки нової освітньої програми з ерготерапії для професійних терапевтів, що ставить метою реалізацію нових освітніх програм, підвищення якості вищої освіти та її актуальності для ринку праці та суспільства, удосконалення компетентностей та навичок у ЗВО шляхом розробки нових та інноваційних освітніх програм за запитом суспільства і на основі потреб ринку праці (для лікарень, реабілітаційних центрів) та у співпраці з державою й іншими зацікавленими сторонами

Людина надзвичайно щирої душі, вона від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України активно й енергійно долучилася до волонтерського руху. І не тільки в університеті, опікуючись вимушеними переселенцями, які проживали в гуртожитку на вул. В.Великого, залучаючи до допомоги їм благодійні фонди, колег і партнерів із зарубіжних закладів освіти, а й в усій Дрогобицькій ОТГ, забезпечуючи літніх людей продуктами, засобами гігієни, усім необхідним для життя.

У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу з її близькими та рідними, молимося за упокій її душі. Світлий і добрий спомин про Ірину Хосенівну назавжди залишиться у серцях тих, хто її знав, любив та поважав, хто жив і працював поруч із нею, кого вона навчала, адже завжди була прикладом людської гідності, шляхетності, професійності.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту втрати, коли зупиняється серце близької людини. Поділяємо горе рідних і сумуємо разом з ними.

Зі щирою скорботою та світлою пам’яттю адміністрація і трудовий колектив університету.

 

Парастас відбудеться: 31.03 о 18.00 год (капличка вул. В.Великого)

Похорон: 01.04 о 12.00 год (капличка вул. В.Великого)

Царство небесне  і вічна пам’ять!