Меню

«

»

«Життя як проект»: обговорення проблем молоді з соціологами Польщі

2 – 6 квітня 2017 року завідувач кафедри правознавства, соціології та політології професор Світлана Щудло взяла участь у Міжнародній науковій конференції «Життя як проект. Місце молоді в сучасному світі», що проводилася Інститутом соціології Зеленогурського університету спільно з Секцією молоді та освіти Польського соціологічного товариства під керівництвом професора Марії Зелінської.

У межах конференції професор Світлана Щудло представила доповідь «Освіта у життєвих стратегіях випускників шкіл країн Центрально-Східної Європи: компаративний аналіз погранич», що базувалася на результатах українсько-польсько-угорського соціологічного дослідження «Молодь на пограниччях Центрально-Східної Європи» (С. Щудло – координатор від України); також відвідала методологічні майстер-класи професора Університету Огайо Казимира Сломчинського (США) «Методологічні проблеми міжнародних порівняльних досліджень та шляхи їх розв’язання» та представника Єврокомісії професора Ізабелли Грабовської «Можливості формування та фінансування міжнародних дослідницьких консорціумів». Крім того, професор взяла участь у робочій зустрічі з обговорення засад підготовки спільного міжнародного проекту.

Результатом зустрічі стало запрошення нашого вишу до Міжнародного консорціуму університетів для наукової співпраці та підготовки соціологічного грантового проекту з проблем соціології молоді.