На факультеті здоров’я людини та природничих наук 2 грудня за ініціативи доцентів кафедри медико-біологічних дисциплін, географії та екології Оксани Лупак та Галини Ковальчук для студентів факультету І і ІІ курсів був проведений тренінг «Здорове харчування», приурочений до Міжнародного дня боротьби з розладами харчової поведінки.
Тренінг мав на меті навчити здобувачів вищої освіти оцінювати збалансованість свого харчування, формувати здорові харчові звички, розвинути навички критичного мислення щодо харчових міфів, шукати «пастку» в етикетках продуктів, усвідомити роль правильного харчування у профілактиці захворювань.
Консультантами тренінгу виступили студентки групи БХ-2226Б: Іванна Ковальчук, Ірина Литвинко, Тетяна Чапля та Іванна Ханас, які у такий спосіб удосконалювали практичні навички з дисциплін «Фізіологія та гігієна харчування» та «Методика навчання основ здоров’я». Після знайомства та оприлюднення очікувань усі учасники, використовуючи інтерактивну технологію «Карусель», жваво ділилися отриманою від консультантів інформацією, а також своїми знаннями та досвідом, відповідали на запитання
анонімної анкети, проходили певні обстеження, необхідні для визначення
власного харчового статусу.
Консультанти одразу опрацювали заповнені анкети та озвучили результати, а також разом з присутніми спростували поширені міфи щодо харчування. Увесь тренінг супроводжували доброзичлива атмосфера, піднесений настрій, активність, максимальна зосередженість на результат. Як наслідок – звершення очікувань. Бажаємо учасникам цього заходу здоров’я та дотримуватися рекомендацій щодо раціонального харчування, отриманих під час тренінгу.





