Проведення викладачами факультету здоров’я людини та природничих наук профорієнтаційної зустрічі та тренінгу з ліцеїстами

У Ліцеї №3 імені В’ячеслава Чорновола Дрогобицької міської ради 10 грудня відбувся пізнавальний та практико-орієнтований тренінг зі здорового харчування для учнів 10-их класів, які саме зараз вивчають з біології тему «Обмін речовин і перетворення енергії» (вчителька Мар’яна Ляхович).

Організували і провели тренінгове заняття доцентки кафедри медико- біологічних дисциплін, географії та екології Галина Ковальчук та Оксана Лупак разом зі студентами спеціальності «Середня освіта (Біологія та  здоров’я людини, хімія)» Іванною Ковальчук, Іриною Литвинко, Тетяною  Чаплею та Іванною Ханас.

Захід розпочався зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті полеглих Героїв – випускників наших закладів освіти. На етапі знайомства з учасниками тренінгу викладачі та студенти поінформували ліцеїстів про переваги навчання у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка, ознайомили зі спеціальностями, за якими здійснюється підготовка в університеті, здобутками факультету здоров’я людини та  природничих наук.

Натомість ліцеїсти коротко розповіли про себе та своїочікування від тренінгу. Захід був спрямований на формування в учнів   усвідомленого ставлення до власного здоров’я та розвитку навичок раціонального харчування. Тренінг проходив в інтерактивному форматі з використанням ситуаційних завдань, обговорень у групах, технологій: «карусель», «мікрофон» та ін. Під час тренінгу ліцеїсти навчалися шукати «пастку» в етикетках продуктів харчування, аналізувати «тарілку здорового харчування», виявляти недоліки власних харчових звичок, спростовувати   харчові міфи. Учні також брали участь в анкетуванні, проведенні антропометричних вимірювань для визначення власного харчового статусу; активно працювали в команді та презентували присутнім результати своєї  роботи. Результати анкетування, які відразу були опрацьовані студентами,  показали реальний стан харчування десятикласників.

У підсумку учасники тренінгу зробили висновки щодо звершення очікувань та доцільності корекції своїх харчових звичок. Упродовж тренінгу панували зацікавленість проблемою, командний дух, активність, доброзичливість, позитивні емоції.

Проведений захід відбувся у рамках співпраці між Дрогобицьким університетом та ліцеєм і сприяв популяризації культури здоров’я серед учнівської молоді.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors