Меню

«

»

Перемога студентки інституту музичного мистецтва на VI Міжнародному конкурсі мистецтв «CASPI ART ULUSLARARASI SANAT YARIŞMASI»

29 квітня – 12 червня 2019 року в Туреччині відбувся VI Міжнародний конкурс мистецтв «CASPI ART ULUSLARARASI SANAT YARIŞMASI». На це творче змагання представила свою конкурсну програму студентка ІІІ курсу інституту музичного мистецтва Софія Січ (клас фортепіано доцента кафедри музикознавства та фортепіано Уляни Молчко).

Зазначене мистецьке випробування проходило за відеозаписами. Варто наголосити, що конкурси, які ґрунтуються на застосуванні нових технологічних можливостей, вже здавна ввійшли у світовий культурно-освітній простір. До прикладу, український композитор, етнограф, піаніст, професор Львівської державної консерваторії ім. М. Лисенка Дезидерій Задор був лауреатом ІІ премії Міжнародного радіоконкурсу піаністів ім. Ф. Шопена у 1937 році в Празі. В час стрімкого розвитку комп’ютерних технологій саме такі конкурсні змагання набувають великої популярності. Оскільки відеозапис фіксує всі тонкощі представленої до оцінювання музичної програми, а виставлення його в Інтернет ресурсах дає можливість доступу широкої аудиторії слухачів. На таких випробуваннях застосовується закрита форма голосування і рішення журі перегляду не підлягає.

На VI Міжнародний конкурс мистецтв “CASPI ART ULUSLARARASI SANAT YARIŞMASI” Cофія Січ представила музичну програму з творів українських композиторів. Міжнародне журі високо оцінило майстерність вихованки Дрогобицького університету і присудило Першу премію. Навчаючись в класі фортепіано доцента Уляни Молчко, студентка наполегливою, систематичною і послідовною працею здобула високий професіоналізм. У виконавському арсеналі молодої дрогобицької піаністки блискуча віртуозність, глибоке проникнення у творчий задум композитора.

Бажаємо Софії Січ та її наставнику Уляні Молчко нових творчих планів, музичних звершень, а також здійснення всіх мистецьких мрій.

Марта АБРАМІВ,
студентка магістратури інституту музичного мистецтва