Меню

«

»

Перебування викладачів соціально-гуманітарного факультету в Університетському коледжі ВІВЕС у рамках програми Еразмус+

27 – 31 березня 2017 року викладачі кафедри соціальної педагогіки та корекційної освіти соціально-гуманітарного факультету у складі декана доцента Ігоря Гриника, старшого викладача Ігоря Зубрицького та викладача Віктора Лішнянського в рамках програми Еразмус+ проходили стажування в Університетському коледжі ВІВЕС (м. Кортрейк, Бельгія).

Під час перебування в партнерському університеті наші колеги взяли участь у міжнародній конференції з проблем прав людини, учасниками якої були представники освітніх установ Бельгії, Голландії, Німеччини, Румунії, Великобританії, Чеської Республіки, Франції, Індії, прочитали лекції для студентів, ознайомилися з особливостями підготовки соціальних працівників. Крім того, наші викладачі зустрілися з представниками партнерських організацій Бельгії щодо планування і реалізації напрямків подальшої співпраці. Відповідно, 2 – 6 травня 2017 року на соціально-гуманітарному факультеті буде проведено серію семінарів-тренінгів із надання допомоги особам з особливими потребами та їх сім’ям за участю бельгійських тренерів, а також 17 – 24 травня цього року на факультет прибуде делегація викладачів та студентів факультету прикладних соціальних наук Університетського коледжу ВІВЕС для реалізації спільно з нашими викладачами та студентами проекту щодо узалежнень серед неповнолітніх.

У планах на майбутнє – продовження започаткованої два роки назад програми проходження практики студентами-соціальними педагогами у закладах соціального обслуговування Бельгії, а також бельгійських студентів в Україні, семестрове навчання наших студентів на факультеті прикладних соціальних наук Університетського коледжу ВІВЕС в рамках програми Еразмус+. Перебування дрогобицької делегації було доповнене знайомством з історією та неймовірною красою бельгійських міст – Брюсселя, Брюгге, Антверпена, Гента та Кортрейка.