Меню

«

»

Навчально-пізнавальна екскурсія студентів факультету фізичного виховання

15 березня студенти факультету фізичного виховання група ФР-13Б із доцентом кафедри здоров`я людини та фізичної реабілітації Закаляк Н.Р. та старшим викладачем кафедри теорії та методики фізичного виховання Лемешко О.С. відвідали Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів України, що розташований у с. Яворів, Турківського району.

Спеціалізацією Центру є фізкультурно-спортивна реабілітація та оздоровлення інвалідів усіх нозологій. Важливою соціально значимою функцією Центру є забезпечення підготовки спортсменів-інвалідів до Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, чемпіонатів Європи і світу, всеукраїнських змагань, чемпіонатів України і міжнародних турнірів, проведення навчально-тренувального процесу спортсменів-інвалідів з паралімпійських та дефлімпійських зимових видів спорту, насамперед для інвалідів з важкими ураженнями (тотально сліпі, глухі, візочники, тощо), та проведення заходів щодо фізкультурно-спортивної реабілітації та оздоровлення інвалідів. Також в умовах сьогодення Центр ефективно проводить табори активної реабілітації воїнів АТО за програмою «Повернення до життя».

Директор центру Шперик Мирослава Василівна провела для студентів та викладачів екскурсію та змістовно розповіла про діяльність центру. Також перед студентами виступила Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Рода Наталія Петрівна яка проинформувала про роботу з питань захисту громадянських, соціальних, економічних, культурних прав і законних інтересів людей з інвалідністю, створення умов для реалізації ними цих прав та інтересів у нашій країні.

З керівництвом центу досягнуто попередньої домовленості щодо проходження практики та волонтерської діяльності студентів напряму підготовки фізична реабілітація.

По завершенню відвідин Центру студенти мали можливість спостерігати за тренувальним процесом юнацької збірної України з біатлону.