Меню

«

»

Концерт інструментальної та вокальної музики

27 липня 2022 року в актовій залі університету відбулася непересічна мистецька імпреза – Концерт вокальної та інструментальної музики, який було організовано за підтримки керівництва університету, інституту музичного мистецтва, кафедри народних музичних інструментів та вокалу. Метою заходу був збір благочинних пожертв на потреби ЗСУ.

Цього дня на сцені виступали: артистка Харківського театру опери та балету, лауреатка міжнародних та всеукраїнських конкурсів Ельнара Алієва (мецо-сопрано); соліст Харківської філармонії, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Даниїл Мисін (конртатенор); артистка камерного оркестру Національної філармонії України Наталія Булат (скрипка); лауреатка міжнародних конкурсів, концертмейстерка кафедри народних музичних інструментів та вокалу Олена Дмитрієва (партія фортепіано); провідна концертмейстерка доцентка кафедри народних музичних інструментів та вокалу Наталія Сторонська (музикознавчий супровід).

Солісти оперних і філармонійних сцен Ельнара Алієва, Даниїл Мисін, Наталія Булат, під фортепіанний супровід Олени Дмитрієвої, запропонували слухачам доволі насичену програму, яку умовно можна поділити на два відділи – зарубіжну і українську музику. Були представлені твори епох Бароко, Романтизму, сучасних композиторів, обробки українських народних пісень. Вдячна публіка бурхливими оплесками супроводжувала кожен музичний номер, і це не дивно, адже присутні, завдяки високій професійній майстерності, артистизму та творчій харизмі виконавців, мали змогу поринути у безмежний океан музики і ненадовго відволіктись від реалій сьогодення. Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні 2022 року й усіх, хто поклав своє життя у боротьбі за незалежну Україну хвилиною мовчання.

Такі благодійні заходи протягом кількох останніх місяців у цьому ж виконавському складі відбувалися в Дрогобичі (у костелі Святого Бартоломея, церкві Святої Трійці, Народному домі) та Самборі. Зібрані кошти були передані на потреби Збройних Сил України.

Наталія СТОРОНСЬКА,

доцентка кафедри народних музичних інструментів та вокалу