Меню

«

»

Колегіум Вітелона і Дрогобицький університет – плідне партнерство

Від початку війни в Україні багато закордонних партнерів надають нам допомогу у підтримці внутрішньо переміщених осіб, які проживають в університетському гуртожитку. Вже вкотре отримуємо допомогу від Колегіуму Вітелона та Асоціації «Академічна Громада» (м. Лєгніца, Республіка Польща). Цього разу наші колеги передали продукти харчування, одяг, взуття, дитячі іграшки, засоби особистої гігієни, комплекти постільної білизни, пухові ковдри та подушки. Пожертви надійшли від академічної і місцевої громади, а доставила вантаж уже вкотре доктор Беата Скварек.

Окрім того, під час перебування у Дрогобичі Беата Скварек зустрілася із проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та інформаційної діяльності Ігорем Гриником і деканом історичного факультету Миколою Галівим, де обговорили перспективи співпраці між Дрогобицьким університетом та Колегіумом Вітелона у Лєгніці. Вже у липні цього року група студентів історичного, філологічного факультетів та факультету психології, педагогіки та соціальної роботи відвідає славетну землю Вітелона. Є плани й на більш тривалу перспективу, які включають, зокрема, проведення спільних конференцій.

Керівництво університету висловлює вдячність нашим партнерам з Польщі, особливо доктору Беаті Скварек, за проведення збору, надання допомоги та підтримку.