Меню

«

»

ІІ Міжнародний науково-практичний семінар

23 лютого 2017 р. в актовому залі головного корпусу університету відбувся ІІ Міжнародний науково-практичний семінар «Проблеми музичної освіти учнівської молоді: історія та сучасність».

Відкрила семінар ректор університету професор Надія Скотна, наголосивши на його актуальності та побажала учасникам плідної праці. З вітальним словом до присутніх звернулися директор інституту музичного мистецтва професор Степан Дацюк і завідувач кафедри методики музичного виховання та диригування професор Ірина Бермес. На пленарному засіданні із доповідями виступили: методист міського методичного кабінету відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради Людмила Разумна та вчитель-методист Дрогобицької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 4 Наталія Антоник.

Проведено майстер-клас за участю зразкового дитячого хору «Щедрик» Стрийської  хорової школи «Щедрик» (керівник – Віра Лисик, хормейстер – Ольга Товарянська, концертмейстер – Іван Лисик) та майстер-клас старшого вчителя музичного мистецтва Дрогобицької ЗОШ № 1 Марії Костецької. На семінарі виступила також капела бандуристів «Ходорівчанка» Ходорівської дитячої школи мистецтв (керівник – Олеся Варичин).

У роботі семінару взяли участь науковці та вчителі із Києва, Тернополя, Львова, Ніжина, Хмельницького, Калуша, Закарпаття, Ходорова, Стрия, Дрогобича, а також викладачі з Польщі й Угорщини.

Модератори заходу – професор Петро Гушоватий та доцент Зоряна Гнатів – висловлюють щиру подяку всім, хто долучився до організації та проведення науково-практичного семінару.