Меню

«

»

Пізнавальна екскурсія студентів біолого-природничого факультету

30 червня 2021 року студенти I та II курсу біолого-природничого факультету під час практики відвідали Зоологічний музей і Ботанічний сад ЛНУ ім. Івана Франка.

Студенти мали можливість ознайомитися з розмаїттям тваринного світу. Особливу увагу майбутні біологи звернули на хребетних тварин (плазунів, земноводних та ссавців). Також студентів здивувала різноманітність хрящових риб. Остеологічний кабінет став відкриттям, адже таку велику колекцію кісток древніх тварин вони оглянули вперше. Серед ссавців цікаво було побачити лева, маленьке слоненя, моржа. Студенти переглянули ентомологічні колекції, серед яких: клопи і цикади (Е.-Ф. Гермара), метелики Європи (О. Штодінгера), жуки та метелики (А. Уляновського), метелики Галичини (С. Петруського), метелики Японії, Далекого Сходу, Паміру, Кавказу і Австралії (Л. Лясоти). Орнітологічна колекція музею охоплює понад 1000 видів птахів, що становить 1/10 від їх світового різноманіття.

До унікальних експонатів належать колекції колібрі та нектарниць, які зібрали М. Янковський, Б. Дибовський та Я. Грохмаліцький на Далекому Сході, в Кореї, Південно-Східній Азії та Австралії, Південній Америці; колекції птахів України професора Ф. Страутмана та доцента Н. Сребродольської. Студенти-біологи з цікавістю вивчали птахів і слухали їх спів.

Низка видів і сортів рослин у Ботанічному саду вразила своєю неповторністю та красою. Студенти мали можливість дізнатися багато цікавого про субтропічні і тропічні рослини. А ще змогли оглянути розмаїття рослинного світу, серед яких: кедри, кипариси, сосна білокора, робінія звичайна, бук лісовий пурпурнолистий, клен гостролистий (різних сортів), сосна кедрова європейська, ялиця одноколірна, сосна румелівська і сосна Веймутова, туя велетенська, ялина канадська, тюльпанове дерево американське, магнолії, метасеквоя китайська, тис ягідний і багато інших видів.

Студенти груп БХ-11Б і Б-12Б щиро вдячні керівникам практики доцентам Василеві Стахіву, Ярославі Павлишак та Галині Гвоздецькій за отримані нові знання під час практики й висловлюють слова подяки екскурсоводам за надзвичайно цікаву і пізнавальну інформацію.