Меню

«

»

Вишиванка – дзеркало української душі…

17 травня 2018 року вся Україна святкувала День вишиванки. Філологічний факультет відзначив його по-особливому. В гості до викладачів та студентів факультету завітали керівник творчої лабораторії «Мистецька Бойківщина», заслужений майстер народної творчості України, доцент Надія Кузан зі своїми вишиваними роботами та майстриня Леся Яворська, яка представила свої прикраси ручної роботи з бісеру. Пані Надія розповіла історію вишиванки та її походження, ознайомила учасників і гостей свята з особливостями орнаментів різних регіонів України.

Збагатили свято співом Соломія Польова («Два кольори»), Божена Хмеляк («Мальви») та Ірина Сичак («Україно моя»), декламуванням поезій – Анна Сухенко та Марія Копанишин, мистецькою презентацією – доцент Надія Кузан.

Ведучі заходу Соломія Кицун та Христина Флешко артистично і майстерно надали дійству поетичності й емоційного піднесення.

З вітальним словом до учасників та гостей звернувся декан філологічного факультету професор Ярослав Яремко, який запросив усіх на святкову фотосесію.

Щиро дякуємо майстриням Надії Кузан та Лесі Яворській за участь у величному Святі Краси та Духовності.