Меню

«

»

На біолого-природничому факультеті відбулося представлення проекту «Невідкладна допомога – BLS»

4 листопада 2019 року на біолого-природничому факультеті відбулося представлення проекту «Невідкладна допомога – BLS», який був організований спільно з Університетом прикладних наук VIVES за підтримки неурядової організації VZW «ORADEA».

Мета проекту: розвинути пізнавальний інтерес до надання невідкладної допомоги, сформувати навички щодо проведення серцево-легеневої реанімації, виховати відповідальність за власне здоров’я та здоров’я оточуючих.

Свою роботу, навики та вміння перед бельгійською делегацією продемонстрували студенти, яких вміло навчали доценти та викладачі кафедри анатомії, фізіології та валеології. Після чого лектор доцент факультету медсестринства і охорони здоров’я Університету прикладних наук VIVES Ганна Гюйсман демонструвала надання невідкладної допомоги за європейськими стандартами BLS (за використання тренажеру СЛР Lilly). Студенти та викладачі факультету мали унікальну можливість не тільки навчитися, але й поспілкуватися з лектором та відпрацювати техніку надання домедичної допомоги.

Згодом розпочалася презентація проекту. Представила гостей, котрі завітали на захід, декан біолого-природничого факультету доцент Світлана Волошанська, яка розповіла про проект. З вітальним словом до присутніх звернулася ректор професор Надія Скотна, котра наголосила на важливості у сучасному світі вміння надати першу медичну допомогу.

Зі словами вітань до присутніх звернулися Doctor honoris causa Дрогобицького університету Йоріс Хіндрікс, президент VZW «ORADEA» Патрік Беллінк та начальник відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Володимир Чуба, який від імені мера Дрогобича Тараса Кучми вручив П. Беллінку подячного листа за вагомий внесок у розвиток медичної сфери міста та за особливі заслуги. На презентацію завітали також лікарі-практики з відділення інтенсивної терапії Дрогобицької міської лікарні та з Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Декан Світлана Волошанська представила робочу групу, до якої ввійшли доценти Віталій Філь, Олена Волошин, Ірина Копко, викладач Оксана Лупак та студенти, котрі братимуть участь у реалізації проекту надалі.

Ганна Гюйсман прочитала лекцію та продемонструвала методики СЛР (за використання тренажеру СЛР Lilly). Після чого відбулися тренінгові заняття для гостей та студентів із надання невідкладної допомоги за європейськими стандартами BLS, в яких активну участь взяли студенти, викладачі та медики.