Меню

«

»

Відійшов у вічність почесний доктор Дрогобицького університету

У січні 2021 року відійшов у вічність почесний доктор Дрогобицького університету (перший почесний доктор нашого університету з США), президент Регіонального коледжу у місті Мускатін, доктор філософії Джеффрі Армстронг.

Наукова, педагогічна та адміністративна діяльність Джеффрі Армстронга була пов’язана з роботою у Спілці регіональних коледжів Східної Айови.

За часи своєї роботи на освітянській ниві доктору Армстронгу довелося керувати багатьма структурними підрозділами. До сфери його обов’язків у різні часи входило керівництво управлінням розвитку Спілки коледжів, відділу міжнародних освітніх програм та центру екологічної освіти. Крім цього, він був представником Спілки коледжів на нарадах керівників вищих навчальних закладів у штаті Айова.

Джеффрі Армстронг був автором і співавтором понад ста наукових публікацій, його наукові інтереси стосувалися соціальних основ педагогіки та міжнародних відносин.

Поряд зі своїми основними обов’язками доктор Армстронг доклав чимало зусиль для розширення сфери міжнародної співпраці, окрім партнерства з Дрогобицьким університетом, він був директором ще чотирьох проєктів – у Грузії, Індії, Таїланді і ПАР, а також радником й експертом із навчальних питань Департаменту Освіти США.

Доктор Армстронг брав активну участь у численних благодійних фондах, організаціях, постійнодіючих комісіях і «круглих столах». Його багатогранна діяльність не могла залишитися поза увагою громадськості та керівництва, тому в 2007 році він був нагороджений як видатний адміністратор освітньої діяльності США, а у 2009 його портрет розміщено у Залі Слави середньої школи міста Мускатін.

Ще перебуваючи на посаді президента організації міст-побратимів Мускатіну, доктор Армстронг виступив ініціатором налагодження і розвитку тісних контактів із Дрогобичем, і саме завдяки його старанням партнерство нашого університету і Спілки коледжів набуло реального змісту (за десять років 16 викладачів і працівників Дрогобицького університету побували на стажуванні в США, а 20 освітян з американських вищих навчальних закладів відвідали Україну і наш університет зокрема).

Саме завдяки старанням Джеффрі Армстронга ім’я Дрогобицького університету стало відомим у багатьох куточках США та поза їх межами.

Тому, вшановуючи пам’ять цього видатного науковця, педагога і освітянина, адміністрація та трудовий колектив Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка висловлює щирі співчуття з приводу важкої втрати.

У пам’яті всіх, хто знав і працював разом із доктором Армстронгом, він залишиться принциповим та відповідальним керівником, відомим науковцем та неординарним чоловіком, який вірно служив обраній справі.

Сумуємо й розділяємо гіркоту втрати. Вічна і світла пам’ять.