Меню

«

»

Для викладачів кафедри правознавства, соціології та політології колеги провели тренінг з методики викладання громадянської освіти

30 жовтня 2018 року на запрошення завідувача кафедри правознавства, соціології та політології професора Світлани Щудло викладачі факультету педагогічної та мистецької освіти доценти Наталя Муляр, Оксана Жигайло, Ірина Садова та Світлана Луців представили для колективу кафедри українсько-швейцарський проект DOCCU «Розвиток громадянських компетенцій».

Колеги поділилися новими знаннями щодо мети та завдань проекту, до якого активно в Україні включаються державні службовці, викладачі ЗВО, керівники та вчителі шкіл, учні. Під час міжкафедральної зустрічі вони представили інтерактивні методи групової роботи при викладанні курсу «Громадянська освіта», оскільки є сертифікованими регіональними тренерами з викладання цього предмету у початковій школі. Як тренери з громадянської освіти, провели тренінг, під час якого викладачі кафедри правознавства, соціології та політології апробували інтерактивні групові форми роботи при викладанні курсу «Громадянська освіта», який є інтегрованим і охоплює знання права, політології та соціології. Вважаємо таку співпрацю взаємоцінною та продуктивною і вдячні за проведену зустріч.

Зазначимо, що предмет «Громадянська освіта» введений у шкільну програму 10 класу та початкову школу. Оскільки наш університет готує педагогів, то маємо реагувати на ці інновації. Однак, є усвідомлення того, що формування громадянських компетентностей не може засновуватися одним предметом, а має бути наскрізним – впродовж усього навчання і в межах усіх предметів. Окрім того, демократії не можна навчити, а учень чи студент, в т.ч. майбутній учитель, має навчатися і формуватися в демократичному середовищі, формувати ці цінності у щоденній діяльності.