Меню

«

»

Участь професора Світлани Щудло у програмі академічної мобільності Erasmus+

3 березня – 10 березня 2018 року завідувач кафедри правознавства, соціології та політології професор Світлана Щудло взяла участь у програмі академічної мобільності для викладачів ERASMUS+ KA1.

В межах індивідуальної грантової програми професор Світлана Щудло перебувала у Вищій державній професійній школі імені Вітелона у Легниці, де провела курс лекцій для студентів відділу суспільних та гуманітарних наук спеціальності «Внутрішня безпека» на тему «Молодь в суспільстві ризику: український та міжнародний контексти». Також впродовж робочого тижня ознайомилася з роботою бібліотеки, формуванням репозиторію наукових праць викладачів, роботою відділу проектів, в тому числі міжнародних проектів Erasmus, працювала з польськими колегами над завершенням до подання спільного грантового проекту. Ефективному виконанню запланованих в програмі індивідуальної мобільності заходів сприяла надзвичайно тепла і приязна атмосфера, прекрасні умови для викладання та проживання, створені керівництвом партнерського навчального закладу.

Професор Світлана Щудло зазначає, що участь в програмах академічної мобільності є надзвичайно потрібною та корисною для викладачів, оскільки сприяє підвищенню професійного рівня, безпосередньому знайомству з системою освіти сусідньої країни, налагодженню нових професійних контактів, ознайомленню з прогресивними академічними практиками, підвищенню рівня володіння іноземною мовою, знайомству з культурою сусідньої держави, можливістю більше відкрити Україну для студентської молоді та колег, а також обговоренню проблем, які часто політизуються і створюють бар’єри між нашими країнами, розвінчанню штучних міфів і стереотипів завдяки простому людському спілкуванню. Основна місія, на думку Світлани  Щудло, таких програм не лише в обміні новими знаннями, а й, насамперед, у кращому пізнанні один одного, щоб вчитися толерантно жити разом у глобалізованому світі.

На підтвердження успішно виконаної програми перебування, професор Світлана Щудло одержала сертифікат, що засвідчує міжнародну академічну мобільність. Цьогорічна програма академічних взаємообмінів нашого університету з Вищою державною професійною школою імені Вітелона у Легниці триває, очікуємо на наступні візити.