Меню

«

»

Пізнавальна мандрівка: дрогобицькі ліцеїсти відвідали факультет української та іноземної філології

На факультет української та іноземної філології  університету 15 березня завітали учні 10-А та 10-Б класів ліцею №1 імені Івана Франка Дрогобицької міської ради. Захід організовано в рамках тижня англійської мови, який проходив у ці дні у ліцеї.

Англомовну екскурсію факультетом провели доцентки кафедри практики англійської мови та методики її навчання Оксана Савченко та Галина Пристай, ознайомивши гостей з історією давньої будівлі, в якій навчався Іван Франко: за його часів, у 1867–1875 рр., це була міська реальна гімназія імені Франца Йосифа I, а від 1956 р. тут функціонує наша Alma Mater (спочатку філологічний факультет, з 2022 р. – факультет української та іноземної філології).

До екскурсії долучилася заступниця декана факультету з навчальної та виховної роботи, доцентка Руслана Манько. Разом з нею ліцеїсти відвідали Полоністичний науково-інформаційний центр імені Ігоря Менька, Штирійський дворик, оглянули деканат, аудиторії та лекційні зали історичної будівлі.

Кінцевим пунктом мандрівки став музей-студія Івана Франка, відкритий нещодавно з ініціативи декана факультету, професора Петра Мацьківа. Там учнів радо вітав і сам декан, котрий у своїй промові поділився з гостями цікавими фактами минувшини і сьогодення факультету, розповів про експонати музею та особливості організації навчального процесу. Студентський декан Анна Світлозарова продемонструвала чудовий відеоролик про навчально-виховну та наукову діяльність студентів факультету української та іноземної філології, їхні успіхи і здобутки.

Щиро дякуємо директорці ліцею №1 імені Івана Франка Лесі Терлецькій, а також Світлані Гев’юк, які є вчителями англійської мови у цих класах, за співпрацю й активних учнів, які не лише уважно слухали розповіді викладачів, але й охоче комунікували англійською та ділилися своїми знаннями з історії нашого краю під час екскурсії.