Меню

«

»

Черговий майстер-клас у творчій лабораторії «Мистецька Бойківщина»

26 червня та 3 липня 2019 року у творчій лабораторії «Мистецька Бойківщина» відбувся майстер-клас із вивчення способів оздоблення мережками бойківського народного костюма, у якому взяли участь вчителі м. Дрогобич та району

На початку заходу керівник лабораторії Надія Кузан ознайомила присутніх із локальними особливостями бойківського народного костюма, видами мережок та технологією виконання мережок «панка», прямий і роздільний «прутик», способи їх поєднання з лічильними техніками та декоративними швами, що використовували в оздобленні народного й сучасного костюма.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з колекцією етноодягу, розробленого студентами спеціальності «Трудове навчання та технології» під керівництвом доцента Надії Кузан, в оздобленні якого присутні давні вишивальні техніки. Велике захоплення викликала представлена в лабораторії колекція сучасних зразків вишивок «Дрогобицькі самоцвіти» заслуженого майстра народної творчості Мирослави Кот.

Учасники майстер-класу також поділилися своїми творчими здобутками, зокрема, майстер народної творчості Леся Яворська продемонструвала власні прикраси з бісеру, зроблені за бойківським мотивами, а майстер текстової вишивки Галина Жубіль здивувала вишитим гобеленом «Берегиня».