Меню

«

»

Відзначення 75-річчя створення УПА

18 жовтня 2017 року у стінах актової зали головного корпусу ДДПУ ім. Івана Франка відбувся захід присвячений 75-річчю створення УПА, Дню Українського козацтва та Дню захисника України. Ведучими заходу були студенти Андріана Максим’як (філологічний факультет) та Роксолана Пецкович (історичний факультет).

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих лицарів, котрі в ці далекі роки стали на смертельну боротьбу з ненависним ворогом, і тих воїнів, які в наш час загинули за волю України.

З вітальним словом виступила ректор професор Надія Скотна. Отець Олег Кекош відзначив, що до Покрови Пресвятої Богородиці українці звертались з давних давен. Почесною гостею свята стала  Анна-Володимира  Рудник, яка щиро поділилась своїми спогадами та враженнями. Усі присутні мали можливість послухати авторській вірш «Україні» студентки філологічного факультету Марти Борової під музичний супровід студентки інституту музичного мистецтва Марії Кагаловської.

Нелегка доля українського роду відбилась не тільки у піснях народу, але й у танці, що й було представлено Каріною Субачус –  студенткою факультету початкової та мистецької освіти. Кожен з присутніх зміг на хвилину повернутись у 40-50-ті роки визвольної  боротьби завдяки музичним композиціям Романа Макойди «Йшли селом партизани», Ігора Лішковича та Євгена Сов’яка «Біля тополі», «Під облачком».  Захід завершився виступом чоловічого камерного хору «Боян Дрогобицький» під керівництвом Василя Довгошиї (концертмейстр – Тамара Козій) «Я сьогодні від вас від’їжджаю», «Гей степами» та «Марш Україна».