Меню

«

»

«Шевченко для сучасної молоді»

Березень в Україні часто називають Шевченковим місяцем. Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щоразу іншим: новим, неповторним, сучасним.
14 березня 2018 року в актовій залі головного корпусу університету відбувся літературно-мистецький захід «Шевченко для сучасної молоді», який організували студенти історичного факультету.
Із вітальним словом до присутніх звернулася заступник декана з навчальної роботи доцент Світлана Біла. Гості вечора насолодилися сучасними піснями на слова Тараса Шевченка та переглянули музичний кліп гурту «Апокриф». Цікавою була драматична інсценізація зустрічі поета (Юрій Малетич, гр. ІП-12Б) з його жіночими образами – Катериною (Роксолана Пецкович, гр. ІП-11Б), Тополею (Андріана Байкенич, гр. ІП-11Б) та Україною (Роксолана Романків, гр. ІП-12Б). Своїм співом усіх зачарувала студентка групи ІП-22Б Ярина Кіт, яка виступила з піснею гурту «Хочу ЩЕ» – «Тополя». Згодом учасники заходу декламували твори Т. Шевченка: Софія Швед (гр. ІП-32Б) – уривок із поеми «Відьма», Тамара Дуда (гр. ІП-31Б) – вірш «Розрита могила», Василь Хорканін (гр. ІП-12Б) – уривок із поеми «І мертвим, і живим». Студентка групи ІП-31Б Лідія Мазурчак виступила з авторським віршем, який присвятила поету.
Упродовж заходу ведучі Микола Журавчак (гр. ІП-31Б), Катерина Дубина (гр. ІП-31Б), Назарій Юрчишин (гр. ІП-31Б), Анастасія Лабінець (гр. ІП-32Б) та Софія Швед (гр. ІП-32Б) акцентували увагу на актуальності творів поета та на його вічній присутності у нашому житті.

Лідія МАЗУРЧАК,
студентка гр. ІП-31Б