Роман Проць провів семінар для футзальних арбітрів і спостерігачів Львівщини

У суботу 05 листопада 2016 року в актовій залі спорткомплексу Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся навчально-практичний семінар для арбітрів та спостерігачів з футзалу Львівщини. Для його проведення на високому навчально-методичному рівні, Комітет арбітрів Федерації міні-футболу (футзалу) Львівщини запросив доцента кафедри спортивних дисциплін і туризму Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, кандидата педагогічних наук Романа Проця, відомого в минулому українського рефері, який тепер очолює комісію інструкторів, методичного та інформаційного забезпечення Комітету арбітражу Асоціації футзалу України.

Роман Проць розпочав роботу семінару з тестування з Правил гри і відео-тестування ігрових епізодів та здійснив детальний аналіз цих тестувань. На основі аналізу він провів теоретичні заняття, зосередивши особливу увагу на проблемних питаннях. Далі, по програмі, відбулося тестування фізичної підготовленості арбітрів (тест ФІФА: спринт 2х20, CODA test, ARIET test), а спостерігачів в цей час ознайомили з новими вимогами та змінами в інструкції та рекомендаціях до їх діяльності.
Відрадно, що підводячи підсумки роботи семінару, серед тих хто успішно склав іспити були і студенти факультету фізичного виховання – Олег Мельник, Ігор Меренько, Станіслав Осмачко (усі ФК-11Б), Орест Дуцяк (ФВ-31Б) і навіть дівчата Олександра Краснодемська та Марія Одинак (ФВ-32Б). А випускникові факультету Олегу Дуцяку, якому в цей день виповнилося 30 років – вручили подяку ФМФЛ.