Поетичний вечір до дня народження Шевченка

10 березня 2023 року на факультеті здоров’я людини та природничих наук відбувся он-лайн поетичний вечір до дня народження великого Кобзаря: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає!», організаторами якого виступили студенти БХ-31Б та Б-32Б, які у вигляді презентації відкрили для нас таємниці життя та творчості Тараса Шевченка, звернули увагу на його найвідоміші вірші та поезії.
Учасники декламували поезії легендарного поета: Анна Савшак: «Якби ви знали, паничі…», Христина Місяйло: послання «І мертвим, і живим…», Тетяна Пурій: «До Основ’яненка».  Чудові читці відтворювали його твори з такими емоціями та силою, що кожне слово звучало як найцінніший скарб.
– Такі заходи пробуджують справжній інтерес та любов до поезії Тараса Шевченка, дарують натхнення для власної творчості талановитій студентській молоді, об’єднують нас та зміцнюють національну самосвідомість, – зазначила  ініціатор творчого заходу, кураторка академічних груп, доцент кафедри медико-біологічних дисциплін, географії та екології Олена Волошин.
До вітального слова долучилась заступник декана факультету здоров’я людини та природничих наук доцент Ірина Копко, яка привітала усіх з українським святом – днем народження Кобзаря, та розмірковувала про його долю, творчість і значення для нашого народу.

Image 03
Image 02
Image 04
Image 01

«Родзинкою» поетичного вечора стали виступи  учасників добровільного товариства захисту дітей-інвалідів «Надія»: Христини Зинів, яка прочитала уривок з поеми: «Катерина», Марусі Коновалової з її чудовою декламацією поеми «Іван Підкова» та Костянтина Крижанівського з віршем: «Мені тринадцятий минало». Усі присутні побачили справжню красу та глибину поезії Тараса Шевченка і відчули себе на мить перенесеними в його світ роздумів, мрій та спогадів.
Атмосфера вечора була дуже теплою, і, як наслідок, усі сповнилися емоціями та позитивними враженнями, які допомогли переглянути світ іншими очима.
Велика вдячність усім, хто брав участь у цьому поетичному вечорі, побажання невичерпної енергії та натхнення для проведення подібних заходів у майбутньому. Впевнені, що подібні вечори стануть чудовою нагодою для всіх, хто любить поезію та хоче пережити її унікальну силу.

Христина Місяйло,Тетяна Пурій,

Старости академічних груп