Міжнародна мобільність є одним із пріоритетних напрямків для розвитку Університету, саме тому керівництво Університету працює над налагодженням співпраці з закордонними навчальними закладами. Ці зусилля дають можливість нашим студентам брати участь у програмах мобільності та перебувати на навчанні та стажуванні в університетах Європи.

Такою можливістю скористалася студентка другого курсу, факультету фізики, математики, економіки та інноваційних технологій Олена Ванько. Олена уже другий місяць перебуває на навчанні в Університеті гуманістично природничих наук імені Яна Длугоша (м. Ченстохова, Республіка Польща). Враження студентки про навчання лише позитивні.

«Звичайно ж, спершу було важко та не звично. Потрібно було владнати організаційні моменти з документами, банківськими картками та навіть сім-картою. Але у цьому завжди допомагають працівники відділу міжнародних звʼязків та одногрупники. Викладачі вимогливі, але завжди ставляться з розумінням. Навчальні дисципліни засвоюються досить легко, особливо якщо є знання термінології. Я вважаю, що це надзвичайний досвід у житті і бажаю кожному у кого зʼявиться можливість взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ скористатися нею. І дякую керівництву Дрогобицького університету та відділу міжнародних звʼязків за те, що вкладаєте стільки зусиль у розвиток міжнародної мобільності студентів».

Також цими днями, в межах робочої поїздки, заступнику декана Войтович Х.О. вдалося зустрітися та поспілкуватися з Оленою. Приємно новиною були результати тестування на знання польської мови, яке Олена проходила коли приїхала на навчання.

Ми пишаємося успіхами наших студентів і заохочуємо всіх до участі у програмах академічної мобільності.

#DrohobychUniversity

#ErasmusPlus

1

By vmp