B

8 жовтня 2021 року завершилася перша частина Міжнародного проєкту «Від землі Вітелона до землі Івана Франка – пізнаємо себе та наших Партнерів», котрий передбачає академічний обмін студентів між Дрогобицьким університетом і Державною вищою професійною школою імені Вітелона в Лєґніці (Польща).

Студенти ЗВО Дрогобича й Лєґніци презентували учасникам заходу результати своєї тижневої програми та роботи: знайомство з постаттю Івана Франка, його життям і творчістю; мандрівка до Львова (Личаківське кладовище), садиби Івана Франка (с. Нагуєвичі). Проректор з навчально-педагогічної роботи Юрій Вовк вручив студентам свідоцтва учасника проєкту. Директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак, котрий також є ідейним натхненником багатьох задумів проєкту, розповів про відвідини студентами музею та їх участь у пізнавально-культурних заходах. Координаторки проєкту Беата Скварек (Лєґніца) та Ірина Лозинська (Дрогобич) запросили до слова гостей: директора Інституту міста Дрогобича Володимира Кондзьолку, директорку Польської суботньої школи Аліну Галяс, представницю Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Анну Кропивницьку.

Учасники заходу переглянули фільм, який підготували студенти про своє перебування в Україні. Музичну частину зустрічі презентували представники Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського, а самі студенти виконали авторську пісню про Україну.

ffB3 PROJEKT

By vmp