Меню

«

»

Завершення проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» від Американських Рад з міжнародної освіти

16 червня 2022 року відбулася підсумкова зустріч в межах проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» від Американських Рад з міжнародної освіти та за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості освіти, Американського консульства для міжнародної освіти, Міжнародного центру для академічної інтеграції, Американської амбасади. Цей проєкт тривав два роки, а його учасниками були 60 українських закладів вищої освіти, які пройшли конкурсний відбір серед 153 заявок.

Від нашого університету учасниками заходу були проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Володимир Шаран та представниці відділу забезпечення якості освіти Ірина Мірчук, Оксана Зелена, Оксана Блистів.

Серед завдань проєкту була передбачена робота з центрами внутрішнього забезпечення якості освіти у ЗВО, науково-педагогічними працівниками,  адміністрацією для розробки та впровадження інструментів з оцінки і моніторингу академічної доброчесності та якості освіти в університетах.

В межах проєкту учасникам була запропонована палітра різноманітних зустрічей у формі лекцій, вебінарів, майстеркласів. Серед лекторів були відомі закордонні фахівці з питань академічної доброчесності, зокрема Девід Реттингер з Університету Мері Вашингтон (США), Тріша Бертрам Галлант – Каліфорнійський університет у Сан-Дієго (США), Аманда МакКензі – Університет Ватерлоо (Канада) та інші. Своїм досвідом формування політики академічної доброчесності ділились також і українські колеги. Кожна зустріч була продуманою, фаховою, змістовною та корисною.

За результатами двох етапів проєкту учасники-університети виконали ряд практичних завдань, серед яких складання самооцінки університету, проведення опитування викладачів та студентів, матриці забезпечення академічної доброчесності та якості освіти за допомогою платформи та інструментарію проєкту.

Висловлюємо подяку ініціаторам, організаторам, модераторкам проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» від Американських Рад за плідну співпрацю, корисний досвід і знання.