Меню

«

»

З Днем волонтера!

5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів. Свято було засноване Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році. Уряди більш ніж 80-ти країн, у число яких входять і найбільш розвинені країни світу, визнали і сприяють розвиткові у своїх країнах національного волонтерського руху, розглядаючи його як діючий інструмент розвитку суспільства. В Україні роль волонтерства у соціальній сфері визнана на державному рівні, що знаходить своє підтвердження в окремих законодавчих документах, зокрема у законах України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», «Про соціальні послуги», в яких добровільна праця волонтерів визнається як необхідна та суспільно корисна.

Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.

Нині організація роботи волонтерів у державних і громадських організаціях виходить на якісно новий рівень. Волонтерський рух, пов’язаний із війною на сході України, отримав велике суспільне та державне визнання, яке проявилося в високих рейтингах довіри, державних та недержавних нагородах, перейменуваннях вулиць тощо. Деякі волонтери увійшли у владні структури.

Саме волонтери допомагають українським військовим, збирають для них ліки, обладнання та амуніцію, постачають на фронт їжу та буржуйки. Без волонтерської праці армії було б набагато важче.

З перших днів війни до волонтерського цеху приєдналися і викладачі, працівники та студенти дрогобицького університету. Також, у волонтерський стрій стали наші іноземні партнери, друзі, які спрямовують свої зусилля, час та фінанси для того щоб допомогти ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам.

Адміністрація університету щиро дякую та вітає всіх волонтерів! З професійним святом вас! Завдяки вам і вашим зусиллям, цей світ стає добрішим, безпечнішим, щасливішим. Щастя вам, процвітання, життєвої енергії, нових важливих досягнень. З Днем волонтера!