Меню

«

»

Виховний захід на біолого-природничому факультеті

5 травня 2022 року на платформі ZOOM в онлайн-режимі на біолого-природничому факультеті було проведено захід «Птах 2022 року – Ластівка міська (Delichonurbicum)».

Захід провели та підготували студенти ІІ курсу групи ГБ-23Б біолого-природничого факультету під керівництвом модератора доцента кафедри біології та хімії Василя Стахіва. Відповідальними за проведення конференції були староста групи Ольга Халамай і заступниця старости Тетяна Логінська.

Щорічно орнітологічна спільнота України обирає птаха року, щоб привернути увагу до цього виду. До нього тоді прикута особлива увага: з’ясовують чисельність птаха, його поширення, проблеми. Крім того, проводять різноманітні конкурси, вікторини, виставки, природоохоронні заходи, на яких розповідають про життя пташиного символу в природі. Символом 2022 року в Україні серед птахів обрано Ластівку міську.

90% студентів групи були задіяні у підготовці до заходу – кожен готував певну інформацію, детально досліджуючи джерела та фіксуючи лише найбільш влучні тези. На заході було наголошено на кожному аспекті життя Ластівки міської.

Наприкінці конференції декан біолого-природничого факультету доцент Світлана Волошанська, заступник декана з навчальної роботи доцент Григорій Коссак, заступник декана з наукової роботи та міжнародної співпраці доцент Василь Стахів та завідувач кафедри екології та географії доцент Ірина Бриндзя подякували студентам групи ГБ-23Б за пророблену роботу і побажали нових досягнень, натхнення та мирного неба над головою.