Меню

«

»

Вітання з Днем Конституції України

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави та спираючись на багатовікову історію українського державотворення, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної країни як повноправної учасниці світового співтовариства.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності нашої держави. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

У непростий для нашої держави час ми повинні зрозуміти значимість Основного Закону та осмислити відповідальність за кожен власний крок на шляху реалізації ключових його принципів. Це забезпечить кожному з нас свободу і можливість самореалізації.

З нагоди 26-ї річниці прийняття Конституції України бажаю впевнено йти обраним шляхом, невпинно працювати на благо України та успішно втілювати усі задуми, що сприятимуть розвитку нашої держави! Нехай це свято додасть наснаги і віри у відродження та перемогу над ворогом, злом і несправедливістю. Від усієї душі зичу вам миру та благополуччя, звершення усіх планів заради світлого майбуття рідної України!

Слава Україні!

Разом переможемо!

Валентина БОДАК, ректор, професор