Меню

«

»

Відкриття меморіальної дошки пам’яті Ігоря Лазурчака

29 листопада 2016 року в інституті фізики, математики, економіки та інноваційних технологій відбувся вечір пам’яті доктора фізико-математичних наук Ігоря Лазурчака, якому у цей день мало б виповнитися 60 років.

Вечір розпочався з церемонії відкриття меморіальної дошки засновнику кафедри інформатики та обчислювальної математики, незмінним керівником якої був багато років. З ініціативи колективу кафедри і за підтримки вченої ради ІФМЕІТ комп’ютерному класу №1 (аудиторія №27) присвоєно ім’я доктора фізико-математичних наук Ігоря Лазурчака.  Слово на пошану пам’яті ювіляра виголосили ректор університету професор Надія Скотна та завідувач кафедри інформатики та ОМ, доцент Оксана Сікора. Капелан університету отець Олег Кекош освятив пам’ятну дошку.

В конференц-залі інституту молитвою при запаленій свічці розпочався вечір пам’яті. Стараннями друзів і колег до цієї дати вийшла з друку гарно ілюстрована книга спогадів. На вечорі лунали живі зворушливі слова. Домашня довірлива атмосфера, створена ведучою вечора Марією Василенко, легкий музичний фон і відкритий погляд ювіляра з екрану…

До слова запрошуються люди, які не тільки разом працювали з ювіляром, але разом проводили час, дружили сім’ями, хрестили дітей один у одного. Це професори Василь Бойчук і Роман Пелещак, доценти Юрій Галь, Петро Фещенко, Зіновій Дробчак. Від учнів спогадами ділилася доцент Тетяна Козак. Згадувалися спільні справи, досягнуті успіхи та небувала працьовитість і наполегливість, якою вирізнявся Ігор Іванович Лазурчак. Згадувалися емоційно, часто з тремтінням у голосі і з жалем передчасної втрати.

А на екрані у світлинах пробігало коротке, але яскраве життя Ігоря Лазурчака…

Зі сцени лунали пісні у виконанні дитячого хору церкви Святої Параскеви (керівник Ольга Кобельник). Поетичні рядки читали викладачі кафедри інформатики та ОМ Тетяна Вдовичин та Уляна Когут. Особливо зворушливо зі сцени звучала улюблена лемківська пісня родини Лазурчаків «Під облачком» у виконанні Любові Василенко. А вірш-спогад дружини Любові Лазурчак підсумував вечір. Як заклик до дії прозвучала пісня «Моліться люди всі до Бога», бо тільки через молитву можливе спілкування з тим, хто відійшов у вічність.