Меню

«

»

Відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Трудове навчання та технології»

8 лютого 2023 року на кафедрі технологічної та професійної освіти вже традиційно відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Трудове навчання та технології». Олімпіаду було організовано як особисту першість у формі змагання між учасниками – студентами спеціальності 014 «Середня освіта (Трудове навчання та технології)».

Олімпіада проводилася в online-режимі на платформі Zoom і передбачала два напрями роботи студентів: обслуговуючі види праці та технічні види праці.

Учасники олімпіади розв’язували тестові завдання, складені з урахуванням сучасних досягнень у галузі технологічної освіти, які передбачали не лише знання змісту програмного матеріалу, але й прояву загальної психолого-педагогічної і практичної підготовки майбутніх фахівців. Окрім тестових завдань, студенти захищали власні творчі проєкти на тему «Я це вмію найкраще», що дало змогу всім учасникам олімпіади продемонструвати свої таланти, здібності та захоплення.

До складу журі ввійшли науково-педагогічні працівники кафедри – фахівці в галузі технологічної освіти: професор Іван Нищак, доценти Галина Мельник і Мирослав Пагута, старші викладачі Ярослав Матвісів та Галина Ліщинська-Кравець.

Результати олімпіади засвідчили належний фаховий рівень професійно-педагогічної підготовки студентів, достатній ступінь сформованості практичних умінь і навичок, високий творчий потенціал майбутніх фахівців.

Згідно з рішенням журі переможцями олімпіади стали такі студенти:

– обслуговуючі види праці: Наталя Стефанюк (гр. Т-113М), Мар’яна Рудько (гр. Т-113М), Роксолана Назаркевич (гр. ТТІ-214Б);

– технічні види праці: Денис Марецький (гр. ТТІ-409Б), Ростислав Сивий (гр. ТТІ-409Б), Мар’ян Ковалів (гр. ТТІ-409Б).

Вітаємо всіх учасників та бажаємо подальших творчих звершень!