Меню

«

»

Урочисте відкриття курсів «Менеджмент безпеки бізнесу» в рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас або відставку у Франковому виші

20 липня 2017 року в рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців у головному корпусі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю курсів з перепідготовки військовослужбовців.

На заході були присутні військовослужбовці, а також директор Управління з питань політичних відносин і політичної безпеки штаб-квартири НАТО доктор Альберто Бін, менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт, виконавчий керівник Програми Олександра Огороднікова, ректор університету професор Надія Скотна, директор ГО ЗРЦП Андрій Рой, директор Центру перепідготовки та післядипломної роботи університету доцент Світлана Гірняк, головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міста Дрогобича Ярослав Янушевич, в.о. командира військової частини А 1108 майор Ігор Герчук.

З вітальним словом до присутніх звернувся доктор Альберто Бін, який відзначив, що Програма НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців – це один з успішних напрямків співробітництва між НАТО й Україною та невід’ємна складова співпраці Північноатлантичного альянсу з нашою державою на шляху її реформування. Також це дає можливість засвідчити, що НАТО є не лише військовою організацією, а і підтримує людей, які завершують свою військову кар’єру та прагнуть реінкарнуватися в цивільно-професійне життя.

Ректор професор Надія Скотна висловила подяку, як представникам НАТО за співпрацю, так і військовослужбовцям, які виявили бажання навчатися у Дрогобицькому педуніверситеті. Доцент Світлана Гірняк відзначила, що після завершення курсів, випускники отримають відповідні свідоцтва державного зразка про підвищення кваліфікації, які дозволяють військовослужбовцям звільненим у запас отримати конкурентні переваги при працевлаштуванні та відкритті власного бізнесу.

Слід відзначити, що Програма НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців фінансується в рамках цивільного бюджету Північноатлантичного альянсу, тому вже кілька тисяч діючих та демобілізованих військовослужбовців пройшли подібні курси в багатьох містах країни. Основними завданнями Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців є підвищення рівня працевлаштування колишніх військовослужбовців і демобілізованих учасників АТО.