Меню

«

»

Українсько-французька співпраця на факультеті української та іноземної філології

23 березня студенти факультету української та іноземної філології Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка, доцентка кафедри німецької та французької мов і методики їх навчання Лучкевич Вікторія разом з представниками Дрогобицької районної військової адміністрації – першим заступником голови ДРВА Романом Шлярпом та завідувачкою сектору міжнародного співробітництва Маріанною Максимовою – зустрілись з Почесним Консулом Франції у місті Львів Данилом Яремою.

Під час офіційного візиту Почесний Консул розповів про структуру та механізм роботи дипломатичної структури, ознайомив студентів з історією її заснування та функціями у сучасному контексті французько-українських відносин.

Водночас Юлія Зелена, радниця Почесного Консула, ознайомила всіх присутніх з усіма важливим освітянськими аспектами Почесного Консульства Франції у місті Львів, наголосивши на подальших можливостях співпраці у сфері освіти, а саме французької мови.

Про спільні перспективи роботи щодо розвитку французької мови в Дрогобичі говорила і Вікторія Лучкевич. Зокрема вона зазначила, що інтенсифікація фразцузько-українських відносин є важливою складовою посилення освітньої бази з вивчення французької мови студентами нашого університету.