Меню

«

»

У Дрогобичі відбулася зустріч відповідальних за екуменічний діалог УГКЦ

3 – 5 жовтня 2017 року у м. Дрогобич відбулася чергова зустріч голів єпархіальних комісій УГКЦ та відповідальних за екуменічний рух осіб з України та Європейського Союзу «Ідея Єдиної Помісної Церкви в українській державі» для сприяння єдності християн.
Перша сесія відбулася у стінах Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, де учасники обговорили питання Єдиної Помісної Церкви в Україні, яке за останні роки стало як ніколи актуальним. Сесію відкрив протоієрей Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності християн. Зі словами вітань до учасників зустрічі звернувся проректор з науково-педагогічної роботи доцент Юрій Вовк.
Із доповідями про роль УГКЦ для майбутньої єдності Київської Церкви виступили митрофорний протоієрей Михайло Димид, доктор канонічного права, та митрофорний протоієрей Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії УГКЦ.
Професор Юрій Підлісний, доктор філософії, завідувач кафедри політичних наук УКУ, керівник бакалаврської програми «Етика-Політика-Економіка», розкрив тему співпраці Церков зі світською державою та вказав на існуючі та можливі моделі їх співіснування.
На завершення учасники зустрічі подякували доповідачам за змістовні доповіді та побажали продовжити дискусію над майбутнім розвитком розуміння Київської традиції та спільного свідчення своєї віри, яка бере свій початок від рівноапостольного князя Володимира.