Меню

«

»

Тренінгова робота у межах проєкту «Невідкладна допомога – BLS» продовжується

Уже не перший рік доценти кафедри анатомії, фізіології та валеології біолого-природничого факультету Віталій Філь, Олена Волошин, Ірина Копко й Оксана Лупак активно працюють у складі робочої групи проєкту «Невідкладна допомога – BLS», який було організовано спільно з Університетом прикладних наук VIVES за підтримки неурядової організації VZW «ORADEA». Одним із важливих завдань проєкту є проведення виїзних тренінгів у закладах загальної середньої освіти Дрогобицької територіальної громади з метою формування в учнів навичок проведення серцево-легеневої реанімації, пізнавального інтересу до надання невідкладної допомоги.

16 листопада 2021 року проведено тренінг «Серцево-легенева реанімація» для учнів початкових класів ліцею №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради. З вітальним словом до учасників заходу виступили директорка ліцею Наталія Гук та доцентка кафедри Оксана Лупак. Активну участь у проведенні цього тренінгу взяли студенти ІІ курсу біолого-природничого факультету, які входять до складу робочої групи проєкту з числа студентів: Олена Сторонська, Анна Савшак, Павло Гроздов та Богдан Лучечко. Вони розкрили значення серцево-легеневої реанімації, як правильно оцінити стан потерпілого та як діяти дітям, якщо вони побачать непритомну людину на вулиці; продемонстрували методику серцево-легеневої реанімації із використанням тренажерів Lilly і Little Anne та вперше виступили у ролі тренерів, перейнявши естафету від студентів-старшокурсників. Під час тренінгу учні й педагоги відпрацьовували навички проведення серцево-легеневої реанімації. Досить юні учасники заходу були надзвичайно активними, сміливо дискутували і з величезною цікавістю спостерігали за технікою СЛР, яку демонстрували студенти.

У межах тренінгу завідувач кафедри анатомії, фізіології та валеології Віталій Філь та директорка ліцею Наталія Гук обговорили подальшу співпрацю між закладами освіти. Зокрема планується проведення тренінгів із надання невідкладної допомоги для учнів старших класів.