Меню

«

»

Свято знань у Дрогобицькому ліцеї

Свято знань для Дрогобицьких ліцеїстів відбулося у вигляді цікавої і пізнавальної мандрівки. 1 вересня 2018 року вчителі, батьки та учні вирушили на Бережанщину, де знаходиться гора Лисоня. Саме на цій горі у серпні – вересні 1916 року провели свій найкровопролитніший бій Українські січові стрільці. Ціною величезних втрат їм вдалося стримати наступ російської армії. Сьогодні на Лисоні про цю подію нагадує пам’ятний хрест, який добре видно з околиць. Тут також побудована капличка, щоб кожен міг помолитися за героїв, які полягли в боях за нашу землю.
Піднявшись на вершину Лисоні, ліцеїсти зібралися на урочисту лінійку. Зі словами вітань до присутніх звернулися капелан ліцею о. Денис та директор Ольга Заяць. З цієї нагоди учні підготували тематичний виступ.
Згодом ліцеїсти відвідали Бережани. Завдяки працівникам місцевих музеїв тут було проведено екскурсії. Учні відвідали Літературно-меморіальний музей Богдана Лепкого та Бережанський музей книги, де ознайомилися з багатими і цікавими експозиціями, літературно-мистецькими композиціями та отримали подарунки. Багато цікавого дізналися і під час мандрівки історичною частиною міста та територією колишнього замку Сенявських. Навіть у зруйнованому стані ця пам’ятка архітектури XVІ століття вражає своєю могутністю.
Після завершення мандрівки ліцеїсти вирушили додому.