Меню

«

»

Студенти факультету здоров’я людини та природничих наук долучилися до відзначення Міжнародного дня волонтера

У всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера – International Volunteer Day. Це свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

Датою народження українського волонтерства можна вважати 2014 рік, а саме: Революцію Гідності, а потім і війну на Сході. З початком повномасштабної війни в Україні 24 лютого 2022 року вся країна перетворилася на великий волонтерський рух. Волонтери добровольцями йдуть на фронт, а також збирають у всьому світі гроші й везуть на передову все, що лише можуть, починаючи з ліків і закінчуючи тепловізорами та автомобілями, приймають біженців, здають кров пораненим, плетуть маскувальні сітки й готують борщові набори.

Пишаємося, що у нашому університеті багато викладачів та студентів займаються волонтерською діяльністю.

Бажаємо всім волонтерам міцного здоров’я, мирного неба, наснаги на добрі справи, родинного затишку, тепла, благополуччя та швидкої перемоги!

Студенти факультету здоров’я людини та природничих наук спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» продекламували вірш «Волонтер» Олександра Кобилякова.