Меню

«

»

Студенти факультету історії, педагогіки та психології долучилися до навчального проєкту «Історична рада»

2-3 грудня у Молодіжному просторі Дрогобича відбувся навчальний проєкт «Історична Рада». Мета проєкту – здобути практичний досвід викладання студентам-історикам та розвіяти стереотипи про історію нашої країни.

Студенти, будучи у ролі лектора підготували доповіді з історії України по шкільній програмі 9-11 класу. Богдан Паньків студент другого магістерського рівня вищої освіти розпочав цикл доповідей важливою проблемою «Українці в еміграції».

Вперше в ролі лектора попробували себе студенти  першого курсу:  Юлія Васюнець розказала про «Геноцид українців» та  Віталій Чаповський у своїй доповіді розкрив проблему «Боротьба за незалежність 1917-1939. Українські державні утворення того часу». З доповідями виступили також студенти другого курсу Руслан Жукевич  «Лінгвоцид української мови» та Василь Ростоцький  «Церква під прицілом».

Серед лекторів за учнівським голосуванням був обраний «Містер учнівських симпатій», яким став Василь Ростоцький та отримав іменне горнятко проєкту з історичними діячами періоду УНР.

Наша студенти здобули досвід, який допоможе їм у професійному зростанні та кар’єрному рості.

Студент факультету історії, педагогіки та психології

Василь Ростоцький