Меню

«

»

Студентська конференція-презентація

13 березня 2018 р. відбулася студентська конференція-презентація “Видатні постаті України  кінця ХХ – початку ХХІ століття”, яку підготувало й провело Наукове товариство студентів та аспірантів імені професора Василя Надім’янова. Студенти з різних факультетів підготували розповіді про життєвий та професійний шлях відомих особистостей, що зробили вагомий внесок у різні сфери життєдіяльності людства: літературу, журналістику, музику, політику, публіцистику, педагогіку, комп’ютерні технології тощо.

Модератором конференції-презентації виступила аспірантка І року підготовки Наталія Биців. Вступне слово виголосила завідувач аспірантури і докторантури доцент Олена Куцик.

Студентка ІІ курсу історичного факультету Наталія Калька розповіла про відомого українського поета і журналіста Василя Симоненка. З науковим доробком відомого у всьому світі вченого Бориса Патона ознайомила присутніх студентка ІІІ курсу навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я Вероніка Токмакова. Із великим зацікавленням усі присутні слухали розповідь студентки ІІ курсу факультету початкової та мистецької освіти Ірини Лудин про відомого поета і композитора Володимира Івасюка. Звучало в аудиторії й живе слово геніальної української письменниці Ліни Костенко, яку представила студентка ІІІ курсу філологічного факультету Галина Скольська. Студент І курсу навчально-наукового інституту іноземних мов Святослав Музичка підготував розповідь про відомого десидента, політика, громадського діяча Левка Лук’яненка. З постаттю видатного українського політика,  публіциста, літературного критика В’ячеслава Чорновола познайомила присутніх студентка І курсу навчально-наукового інституту фізики, математики, економіки та інноваційних технологій Ірина Марків. Цікавою була й розповідь студентки ІV курсу біолого-природничого факультету Галини Волощук про українця за походженням, відомого американського веб-розробника, автора багатьох стартапів Макса Левчина.

На конференції звучали пісні у виконанні Володимира Івасюка, вірші Ліни Костенко, живе слово Левка Лук’яненка. Доповідачі відповідали на запитання. Учасники заходу взяли участь в обговоренні.