Меню

«

»

Студентки філологічного факультету долучилися до Міжнародного проєкту

Нещодавно відбувся проєкт «Від землі Вітелона до землі Івана Франка – пізнаємо себе та наших партнерів», основною метою якого була інтеграція учасників, обмін досвідом, популяризація культурної та історичної спадщини країн. Реалізація тривала протягом десяти днів. Студенти Легніцької вищої професійної школи імені Вітелона мали змогу відкрити для себе Дрогобич, Львів і Нагуєвичі. Молодь щоденно відвідувала різноманітні пам’ятки, варті уваги місця, дізнавалася багато інформації про патрона Дрогобицького університету. Були втілені ініціативи для особистісного зростання та інтелектуального збагачення: долучення до прослуховування пізнавальних лекцій Богдана Лазорака, оперного виконання прекрасних співаків, ознайомлення з творчістю Каменяра в центральній міській бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола, вшанування пам’яті важливих постатей на Личаківському кладовищі. Кожного вечора учасники підбивали підсумки, ділилися враженнями від побаченого, висловлювали власні пропозиції, долаючи мовні бар’єри.
Студентки філологічного факультету Катерина Кутова, Юлія Ярушак та Христина Бомбергер мали змогу перебувати в Польщі під час другої частини проєкту і відкрили для себе такі міста як Легніца, Любін і Вроцлав. Їм були представлені умови навчання, корпуси та обладнання ЛВПШ ім. Вітелона. Молодь із України ознайомилася з інформацією про патрона закладу, значущість його постаті, традиції та культурні засади часів XІІІ століття. Вдалося відвідати різноманітні екскурсії, музеї (Національний вроцлавський музей, Музей виготовлення міді), торкнутися такої колиски духовності як кафедральний собор святих Петра і Павла, а також на мить стати частинкою театру Хелени Моджеєвської. Гостей із України привітав легніцький староста Адам Бабушька.
За час перебування в Польщі учасники проєкту стали ближчими до історії та традицій країни.
Завдяки проєкту представники кожної з країн вдосконалили комунікативні й мовні навички, отримали цінний досвід, що може слугувати для подальшої співпраці з міжнародними осередками.