Меню

«

»

Співпраця з PARPA розвивається

З ініціативи та за підтримки партнера нашого університету організації PARPA (Польська державна агенція профілактики алкогольних проблем) завідувач кафедри правознавства, соціології та політології професор Світлана Щудло разом із соціологами НУ «Львівська політехніка» взяла участь у VIII Міжнародній науковій конференції Європейської асоціації превентивних досліджень «Якість у превенції», що відбувалася 20 – 22 вересня 2017 р. у Відні на базі Федерального міністерства здоров’я та безпеки жінок Австрії.

У межах конференції українські учасники (професори Світлана Щудло та Лариса Климанська, старший викладач Галина Герасим) провели тригодинний воркшоп «Розвиток доказової превенції в Україні. З чого починати?», який організувала та модерувала доктор Катерина Окуліч-Козарин (PARPA). Міжнародним експертам із соціальної превенції були представлені результати спільного українсько-польського проекту, проведеного дрогобицькими та львівськими соціологами у листопаді 2016 року за підтримки PARPA серед школярів Львівщини та Варшави на тему «Ризики молодіжного стилю життя», а також дискутувалися проблеми організації та розвитку системи соціальної превенції в Україні.

Участь у конференції «Якість у превенції» дала змогу краще зрозуміти і пізнати міжнародний досвід профілактики соціальних девіацій серед молоді, зокрема роль освітніх інституцій у цій роботі.