Меню

«

»

Шановна академічна спільното!

22 січня 1919 року ввійшло в життя українців як велике національне свято – День Соборності України, адже було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Це фактично об’єднало український народ, розділений історією та кордонами інших держав.

День Соборності – свято єдності нації, яке дає усвідомлення, що кожен українець – невід’ємна частина вільної, незалежної, суверенної держави, визнаної світовою спільнотою. Кожен із нас несе велику відповідальність за збереження цих найбільших цінностей країни.

Ми господарі на своїй, Богом даній землі. Сьогодні Україна палає у вогні: схід країни охоплений Операцією Об’єднаних сил. Але український народ не допустить загроз державному суверенітету. Наші сила духу і волі показали всьому світу, що ми – незламні, вільні, єдині! Жодна сила не зламає міцну духом націю, ми вистоїмо перед усіма складнощами та збудуємо сильну європейську країну – гідну наших дітей.

У цей святковий день бажаю всім здоров’я та незламності духу, добробуту і злагоди, життєвої енергії та успіхів у роботі, спокою у кожне материнське серце і віри у кожну юнацьку душу! Нехай любов до рідного краю згуртовує нас в ім’я процвітання демократичної України! Пишаймося, що ми – Українці!

Україна – єдина, український народ – неподільний!

Ректор професор Валентина БОДАК