Меню

«

»

Робоча зустріч професора Ровшана Халілова (Азербайджанська Республіка) з ректором професором Надією Скотною

На фото (злiва направо): проф. Р.Халiлов,проф. Н.Скотна, доц. С.Волошанська, доц. Т.Кавецький

На фото (злiва направо): проф. Р.Халiлов,проф. Н.Скотна, доц. С.Волошанська, доц. Т.Кавецький

10 липня 2017 року відбулася робоча зустріч професора Ровшана Халілова (Інститут радіаційних проблем НАН Азербайджану (Азербайджанська Республіка)) з ректором Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка професором Надією Скотною.

На зустрічі були присутніми декан біолого-природничого факультету доцент Світлана Волошанська і директор (з українського боку) Спільного українсько-азербайджанського міжнародного науково-освітнього центру нанобіотехнологій і функціональних наносистем доцент Тарас Кавецький. Професор Ровшан Халілов інформував про досягнення цієї структури за 2016/2017 навчальний рік, згадавши публікацію спільних наукових робіт у журналах із високим імпакт-фактором, зокрема, Artificial Cells, Nanomedicine and Biotechnology (2016 Impact Factor : 5.605) у співпраці з іранськими ученими, а саме, науковим консультантом центру – доктором Абольфазлом Акбарзаде і його командою.

У зв’язку з розвитком центру обговорювався склад його наукової ради із залученням відомих фахівців і вчених різних країн світу, які працюють у сфері нанобіотехнології та функціональних наносистем.

Також учасники зустрічі обговорили перспективи співпраці на 2017 – 2020 рр., де основні зусилля будуть зосереджені на проведенні спільних досліджень, публікації результатів у наукових журналах і формуванні грантових проектів, зокрема, з оголошених конкурсів МОН України.

На завершення ректор професор Надія Скотна зазначила, що для сучасного розвитку провідних вищих навчальних закладів України до роботи в таких центрах необхідно залучати вітчизняних і зарубіжних учених, особливо зі світовим ім’ям, адже це сприятиме плідному та взаємовигідному співробітництву.