Меню

«

»

Професорові Василю Футалі – 65!

З нагоди славетного ювілею щиро вітаємо доктора історичних наук, професора кафедри історії України Василя Петровича ФУТАЛУ із 65-річчям!

Життєвий шлях поважного ювіляра, без сумніву, може слугувати яскравим прикладом життєвого успіху, професійної самореалізації, твердості і наполегливості у досягненні поставленої мети. Народившись 14 січня 1955 р. на благодатній самбірській землі, він присвятив себе служінню Батьківщині на педагогічній та науковій нивах. У кожній справі, до якої Василя Петровича безнастанно підштовхувала жага праці, він досягнув непересічних результатів. На науковому поприщі здійснився як фаховий дослідник, доктор наук, спеціаліст у галузі української історіографії, науковий керівник двох кандидатських дисертацій, член редакційних колегій наукових видань, заступник голови спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських дисертацій. Ужинок на педагогічному лані позначився сотнями й тисячами підготовлених, турботливо виплеканих учителів, викладачів, які завжди з теплом згадують професора В.П. Футалу як свого наставника. Значними є здобутки в адміністративній сфері. Шановний ювіляр десять років очолював кафедру історії України (нової та новітньої історії України), щоденно віддаючи свої сили й енергію на її розвиток, піклуючись про удосконалення навчально-виховного процесу, якісну підготовку науково-педагогічних кадрів, проведення низки резонансних наукових конференцій.

Попри велику зайнятість, шановний Василь Петрович завжди знаходить час і для громадської праці. Ось уже майже три десятиліття він є незмінним членом вченої ради історичного факультету, у засіданнях якої бере активну участь. Його авторитет та імідж відповідальної, принципової, ділової й водночас творчої людини викликають повагу всієї академічної спільноти історичного факультету та Франкового Університету.

У день Ваших уродин, вельмишановний Василю Петровичу, зичимо Вам міцного карпатського здоров’я, родинного затишку і наснаги у подальшій праці на благо України та Університету.

Колектив кафедри історії України