Меню

«

»

Підписано Меморандум про співпрацю між Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка та Університетом Єпископа Гроссетеста (Великобританія)

2 серпня 2022 року відбулось урочисте підписання двосторонньої угоди про співпрацю між Університетом Єпископа Гроссетеста (м. Лінкольн, Великобританія) і Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка. В онлайн-церемонії підписання Меморандуму взяли участь ректор нашого університету професор Валентина Бодак, проректор доцент Ігор Гриник та керівник відділу міжнародних зв’язків Лідія Романик. Університет Єпископа Гроссетеста представляли проректор професор Пітер Ніл, керівник відділу міжнародної співпраці та академічних обмінів професор Вейн Дайбл. У церемонії взяла участь також Клер Аксель-Берг, представник Cormack Consultancy Group (організація, яка посприяла налагодженню контактів між обома закладами вищої освіти).

Меморандум ставить на меті створення довгострокового партнерства між університетами, є основою для спільної роботи щодо розвитку багатьох двосторонніх академічних заходів.

Підписанню Меморандуму передувала низка зустрічей представників партнерських інституцій за посередництва Cormack Consultancy Group, де узгоджувалися можливі напрями та форми майбутньої співпраці. Сторони домовилися про розвиток співпраці у сфері академічної мобільності викладачів і студентів, проведення досліджень та наукової співпраці, обмін навчальними програмами й онлайн-ресурсами, участь у грантових проєктах, співробітництво у бібліотечній сфері.

У своїй промові ректор нашого університету професор Валентина Бодак відзначила важливість події, яка свідчить про бажання обох сторін до взаємовигідної співпраці, наголосила на важливості підтримки України з боку британських партнерів, висловила сподівання, що співпраця сприятиме підвищенню рівня якості освіти, створенню умов для розвитку професійної компетентності майбутніх фахівців, сприятиме інтеграції в європейський освітній простір, подякувала колегам за плідну розмову та відкритість до співпраці.

Укладення Меморандуму є основою для розширення співробітництва між обома університетами та сприятиме встановленню дружніх, партнерських відносин в освітній, науковій сферах та міжнародній співпраці.