Меню

«

»

Нехай сповняться уста наші хвалення Твого, Господи!

29 травня 2023 року в актовій залі імені професора Валерія Скотного відбулася презентація навчального посібника «Літургія у творчості українських композиторів», редактором-упорядником якого виступив заслужений працівник культури України, професор кафедри вокально-хорового, хореографічного та образотворчого мистецтва Степан Дацюк. В таке тривожне сьогодення − в час війни − видання релігійного змісту є особливо актуальними, адже несуть духовне зерно молитви, яка є сакральним щитом, що дає українському народу силу та віру.

З привітальним словом звернулися: отець Олег Кекош, завідувачка кафедри вокально-хорового, хореографічного та образотворчого мистецтва професорка Ірина Бермес, доцентка кафедри музично-теоретичних дисциплін та інструментальної підготовки Олександра Німилович.

Окрасою заходу став виступ Народної хорової капели «Гаудеамус» під орудою професора Степана Дацюка, яка виконала духовні твори українських композиторів, представлених у посібнику. Зазначимо, що колектив є лауреатом численних престижних всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Хористам із захопленням аплодували у Франції, Польщі, Австрії, Іспанії, Словаччині, Латвії, Чехії. Зарубіжна преса охрестила співаків капели «ангелами, що зійшли з неба і так божественно співають».

Вітаємо професора Степана Дацюка з яскравою презентацією навчального посібника. Бажаємо наснаги, нових наукових та творчих звершень!

Хай Ваша праця принесе́ плоди,

Аплодисменти, славу і визна́ння.

А Муза супроводжує завжди

Усі наступні творчі починання!

Світлана КИШАКЕВИЧ,

доцентка, завідувачка вокальної секції кафедри вокально-хорового, хореографічного та образотворчого мистецтва