Меню

«

»

Навчання студентів-соціальних педагогів за програмою Еразмус+ у Бельгії

21 вересня – 8 грудня 2017 року студенти соціально-гуманітарного факультету спеціальності «Соціальна педагогіка» Захар Савостейко та Христина Стецко перебували на семестровому навчанні в Університеті прикладних наук ВІВЕС (м. Кортрійк, Бельгія) за програмою академічної мобільності Еразмус+. В інтернаціональній групі, разом зі студентами з Іспанії, Німеччини, Нідерландів, Туреччини, Румунії, Литви, вони навчалися за міждисциплінарною програмою «F.L.O.W.S.» – фокус на здоровому способі життя та благополуччя у суспільстві.

За навчальним планом студенти Франкового вишу досліджували проблеми організації здорового способу життя, глобальні проблеми XXІ століття, систему соціального захисту, виявлення та запобігання стресів та інші. Протягом періоду навчання Захар Савостейко та Христина Стецко відвідували лекції та тренінги, які проводилися представниками освітніх установ Бельгії, Нідерландів, Німеччини, Румунії, Великобританії, Литви, Франції, Південно-Африканської Республіки та зустрічалися з представниками молоді в ООН. Крім того, студенти також працювали у групах над вирішенням проблем глобалізації та її впливу на соціальну роботу, вивчали питання захисту прав людини, охорони навколишнього середовища, обговорювали шляхи вирішення проблем бідності та міграції. Під час проходження практики Захар та Христина мали змогу відвідати загальноосвітні установи та заклади соціального обслуговування людей з обмеженими можливостями Бельгії.

Перебування студентів у Бельгії було доповнене краєзнавчими поїздками в Амстердам та Париж, які організовувалися Університетом прикладних наук ВІВЕС. Про результати свого навчання Захар та Христина звітували перед викладачами та студентами у стінах рідного соціально-гуманітарного факультету 14 грудня 2017 року.